Benromach

A Benromach whisky egy igazi klasszikus a skót whisky világában, amely a Speyside régió gazdag hagyományait és a kézműves whisky-készítést ötvözi. A Benromach lepárló kicsi, de annál nagyobb hírnévvel rendelkező gyártó, amely híres a kézzel készített, tradicionális módszerekkel előállított whiskyiről. A márka különlegessége abban rejlik, hogy visszahozza a régi idők ízvilágát, miközben az innovációt és a modern fogyasztói elvárásokat is figyelembe veszi. A Benromach whiskyk karakteresek, enyhén tőzegesek, mégis kifinomultak, így igazi csemegének számítanak a whisky rajongók körében.

A Benromach története

A Benromach lepárló története 1898-ban kezdődött, amikor Duncan McCallum és F.W. Brickman megalapította a lepárlót a Speyside régióban, Skócia északkeleti részén. A lepárló a whisky-gyártás aranykorában született, de a 20. század folyamán számos kihívással kellett szembenéznie. Az 1930-as évek gazdasági válsága és a második világháború következményei miatt a lepárlót többször bezárták és újranyitották.

A Benromach igazi újjászületése 1993-ban következett be, amikor a Gordon & MacPhail nevű családi tulajdonban lévő whisky-kereskedő cég megvásárolta, majd hároméves felújítási munkálatok után újraindította a termelést. A Gordon & MacPhail célja az volt, hogy visszahozza a Speyside whiskyk régi, enyhén tőzeges stílusát, amely a 20. század elején volt jellemző. A lepárló azóta is sikeresen működik, és a Benromach márka világszerte ismertté vált a hagyományos, kézműves módszerekkel készített whiskyiről.

A Benromach készítésének titka

A Benromach whisky különlegessége abban rejlik, hogy a lepárló ragaszkodik a kézműves whisky-készítési technikákhoz, amelyek a régi idők whiskyjének ízvilágát idézik fel. A Benromach lepárló kifejezetten kisméretű, ami lehetővé teszi, hogy minden egyes folyamatot gondosan felügyeljenek, így garantálva a minőséget.

A whisky készítése során először a helyi árpát malátázzák, majd enyhén tőzegfüstön szárítják, ami a Benromach whiskynek jellegzetes, enyhén füstös ízvilágot ad. Ezután a malátázott árpát összekeverik a speyside-i forrásvízzel, majd az erjesztés során az élesztő segítségével alkohol keletkezik. Az erjesztés után a whisky kétszeres desztilláción megy keresztül, hagyományos rézüstökben. A lepárló mérete és a rézüstök formája hozzájárul a whisky gazdag, komplex karakteréhez.

Az érlelési folyamat során a whisky elsősorban amerikai tölgyfahordókban, valamint sherry hordókban pihen, hogy mélyebb, édesebb jegyeket is felvegyen. A Benromach whiskyk érlelési ideje változó, de a hordókban eltöltött idő alatt a whisky gazdag, gyümölcsös és fűszeres aromákat kap, amelyek a tőzegfüsttel egyensúlyban jelennek meg. A Benromach whiskyk készítése során nem használnak mesterséges színezéket, és az italt természetes állapotában, hűtve szűrés nélkül palackozzák, hogy megőrizzék a whisky természetes karakterét.

Népszerű Benromach termékei

A Benromach whisky termékkínálata széles és változatos, így minden whisky rajongó találhat a számára megfelelő italt, legyen szó fiatalabb, friss whiskykről vagy hosszabb érlelésű prémium kiadásokról.

Benromach 10 Year Old

A Benromach 10 Year Old az egyik legismertebb és legnépszerűbb whisky a márka kínálatában. Ez az ital 80%-ban bourbon hordókban, 20%-ban pedig sherry hordókban érlelődik, majd a végső érlelés során sherry hordókban pihen. Ennek eredményeként a whisky enyhén tőzeges, gazdag gyümölcsös, fűszeres és vaníliás jegyeket hordoz. A 10 éves whisky ideális bevezető a Benromach világába, és kiváló választás mind kezdő, mind tapasztalt whisky rajongók számára.

Benromach 15 Year Old

A Benromach 15 Year Old whisky mélyebb és komplexebb ízvilágot kínál, amely a hosszabb érlelési időnek köszönhető. A 15 éves whisky gazdagabb sherry-s és fűszeres aromákat hordoz, miközben a tőzegfüst finoman jelen van az utóízben. Az ital selymes textúrája és hosszú, tartalmas lecsengése különleges élményt nyújt.

Benromach Organic

A Benromach Organic az első, Soil Association által minősített organikus skót whisky, amelyet 2006-ban mutattak be. Ez a whisky organikus alapanyagokból készül, és amerikai tölgyfahordókban érlelődik. Az Organic whisky különlegessége, hogy frissebb, virágosabb és enyhébb füstös jegyeket hordoz, így egyedülálló választás azok számára, akik kedvelik a természetes, tiszta ízeket.

Benromach Peat Smoke

A Benromach Peat Smoke egy erősen tőzegelt whisky, amely azoknak készült, akik szeretik a markáns, füstös ízeket. Ez az ital intenzív tőzegfüsttel és fűszeres jegyekkel rendelkezik, amelyeket a citrusos és gyümölcsös jegyek egészítenek ki. A Peat Smoke whisky erőteljes, mégis kiegyensúlyozott, és különösen népszerű azok körében, akik az Islay whiskykhez hasonló karaktert keresnek.

Benromach 21 Year Old

A Benromach 21 Year Old egy prémium kategóriás whisky, amely 21 éven át érlelődik amerikai és európai tölgyfahordókban. Ez az ital gazdag, mély és összetett ízvilágot kínál, amelyben a sherry-s, gyümölcsös és fűszeres jegyek dominálnak, finom füstös háttérrel. A 21 éves whisky különleges alkalmakra vagy ajándéknak is tökéletes választás.

A Benromach whisky egy igazi kézműves ital, amely a Speyside régió hagyományos whisky-készítési módszereit ötvözi a modern innovációval. A márka különlegessége a kézzel készített whisky, amely visszahozza a régi idők tőzeges stílusát, miközben finoman kiegyensúlyozott és komplex ízvilágot kínál. Legyen szó a klasszikus 10 éves whiskyről vagy a prémium kategóriás 21 éves kiadásról, a Benromach termékei mindig különleges élményt nyújtanak. A Benromach whisky-k füstös, gyümölcsös és fűszeres jegyeik miatt méltán kedveltek a whisky-kedvelők körében, akik értékelik a tradicionális, kézműves italokat.

Bővebben
Ár
Ár - slider
1639961999
Kategóriák
Válassz kategóriánkból
Kategóriák