cider

A cider pár évvel ezelőtt még teljesen ismeretlen fogalom volt Magyarországon. Hozzá kell tenni, hogy ez az állítás akkor állná meg teljesen a helyét, ha korábban már nem lett volna kedvelt ital hazánkban is az almabor, a cider ugyanis nem más, mint alacsony alkoholtartalmú (maximum 11%-os), szénsavas alma- esetleg körtebor, bár ma már számos különböző ízesítéssel is elérhető.

A cider készítésének módja nagyban hasonlít a pezsgőéhez. A natúr almamustból készülő italt gyártása során gyakran nagy mennyiségű cukrot adnak hozzá, vízzel hígítják és szén-dioxiddal dúsítják. Az ízesítés során a legkülönbözőbb féle gyümölcsöket is használhatják, melyek közül napjainkban a legnépszerűbbek az áfonya, az eper, a görögdinnye, de létezik kaktusz-kiwi ízesítésű cider is. A cider eredetét illetően nem lehet biztosat kijelenteni, ugyanis az angolok és a franciák történelmében is nagyon korán, nagyjából a XIII. század óta jelen van. Megjelenése óta több más európai országban is elterjedt. Az elterjedéséhez kétségkívül a britek tették hozzá a legtöbbet, egy valamirevaló angol pubban jó eséllyel találkozhatsz csapolt ciderrel. A cidert jellemzően hűtve szervírozzák és az üveges változat fogyasztása is hidegen javasolt. Rendkívül jó szomjoltó, ezért a melegebb nyári napok közkedvelt itala.

A könnyed, hűsítő ital kellemes kikapcsolódást jelenthet egy fárasztó nap végén, de baráti összejövetelek során is kiváló választás. Kínálatunkban számos ízesített cider és a klasszikus alma ciderek is megtalálhatók. Válogass kedvedre!

 

Ár
428728
Kategóriák
Válassz kategóriánkból

Mind a(z) 11 találat megjelenítve