Koval Millet Single Barrel whisky 0,5 40%
18.399 Ft
Egységár 36.798 Ft /liter
3 készleten
Koval Millet Single Barrel whisky 0,5 40% leírás
A Koval lepárlót 2008-ban alapította Robert és Sonat Birnecker, egy házaspár, akik nemzetközi szinten elismert szakértői a lepárlási technikáknak. Egyetemi karrierjüket hagyták hátra, hogy Chicagóban létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket, ami az első lepárló volt a városban a szesztilalom óta. Emellett tanácsadócégük révén számos lepárlóberendezés tervezésében és elindításában közreműködtek világszerte.
Robert osztrák származású, és már fiatal korában megszerezte első tapasztalatait a lepárlás terén nagyapja révén. Sonat dédnagyapja Bécsből vándorolt ki Amerikába a 20. század elején, és ott kovácsként tevékenykedett. A „Koval” becenév, amely több európai nyelvben és a jiddisben is kovácsot jelent, inspirálta a lepárló nevét. A „koval” jiddis nyelven „fekete bárány” jelentéssel is bír, amely utal az egyediségre és az új utak keresésére, amit a Birnecker házaspár is magáénak vallott. Lepárlójukban számos újítást valósítottak meg, termékeik organikusak, és van kóser változatuk is. Érdekesség, hogy Robert nagyapja a „Schmid” nevet viseli, ami szintén kovácsot jelent. Így alakult ki a Koval Distillery, amelyre méltán büszkék.
A Koval Distillery nem véletlenül került be a Whisky Magazine 100 legajánlottabb lepárlója közé. Robert, a lepárlómester, mielőtt saját főzdéjét megnyitotta, több mint 40 kézműves lepárló felépítésében vett részt az USA-ban és Kanadában. Szakmai sokoldalúságát mutatja, hogy korábban az Osztrák Nagykövetségnél is dolgozott, mint helyettes sajtótitkár Washingtonban.
Speciális lepárlóberendezésüket a német Kothe cég készítette, amely egyedi kialakítású rézüstöt tartalmaz, különleges buborék sapkával és két kisebb oszlopüsttel, amelyek segítségével a legjobb aromák nyerhetők ki. A Koval whiskeyk mindegyike single barrel, vagyis csak egy hordóból palackozzák, és a párlat csak a középpárlatot, azaz a legértékesebb aromákat tartalmazza, amelyek 30 gallonos (113,55 literes) hordókban érlelődnek. Ezenkívül új, a whiskeygyártásban eddig nem használt gabonafajtákat is kipróbálnak, mint a köles és a zab.
A Koval Millet whiskey alapanyaga a köles, amely Ázsiában és Afrikában az egyik legfőbb gabonaféle. Gluténmentes, ősi gabona, amelyet régóta használnak italok készítéséhez, és Nepálban italáldozásokhoz is. Most a Koval Distillery alkotta meg a világ első köles whiskeyjét, amely könnyed, édes, és rendkívüli élvezetet kínál.
Ez a whiskey small batch, single barrel, szűretlen, kizárólag középpárlatból készül, organikus alapanyagokból, és gluténérzékenyek számára is fogyasztható.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.