bor

A bor az egyik legkedveltebb és legtöbbek által fogyasztott alkoholos ital. A bor számos gyümölcsféléből készülhet, de a legelterjedtebb alapanyaga a szőlő. Hazánkban a szőlőtermesztésnek több évszázados hagyománya van, így a bortermelés terén is nagy múltra tekintünk vissza, ami az egész világon elterjedt, így túlzás nélkül nevezhető Magyarország bor nagyhatalomnak.

Ahogyan a világ minden táján, úgy a magyar borok között is megtalálható számos eredetvédett típus, mint például a villányi és budai borvidékről, vagy tokaj hegyaljáról származó borok, hogy csak néhányat említsünk. Jelleg szerint száraz, félszáraz, félédes és édes borokat különböztethetünk meg, színek szerint pedig vörös, fehér, vagy rosé kategóriába sorolhatjuk őket. Szőlőfajták szerint is érdemes néhányat kiemelni, így külön említést érdemel a Bikavér, a Cabernet Franc, a Cabernet Sauvignon, a Chardonnay, az Irsai Olivér, a Merlot, a Pinot Noir, vagy a Sauvignon Blanc. Mindezeken felül nagy népszerűségnek örvendenek a házasított, azaz kevert Cuvée borok, amelyek legalább két különböző szőlőfajta felhasználásával készülnek.

A hagyományosan készített szőlőborokon túl, a méltán népszerű gyümölcsborok is kiemelt helyet foglalnak el egy minőségi borkínálatban. A kiváló minőségű magyar pincészetek borai mellett természetesen más bortermelő országok, mint például Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, vagy éppen az új világi borok termelőinek számító Chile, USA, vagy Új-Zéland vidékeiről származó tételek is megtalálhatók kínálatunkban.

bor

A bor az egyik legkedveltebb és legtöbbek által fogyasztott alkoholos ital. A bor számos gyümölcsféléből készülhet, de a legelterjedtebb alapanyaga a szőlő. Hazánkban a szőlőtermesztésnek több évszázados hagyománya van, így a bortermelés terén is nagy múltra tekintünk vissza, ami az egész világon elterjedt, így túlzás nélkül nevezhető Magyarország bor nagyhatalomnak.

Ahogyan a világ minden táján, úgy a magyar borok között is megtalálható számos eredetvédett típus, mint például a villányi és budai borvidékről, vagy tokaj hegyaljáról származó borok, hogy csak néhányat említsünk. Jelleg szerint száraz, félszáraz, félédes és édes borokat különböztethetünk meg, színek szerint pedig vörös, fehér, vagy rosé kategóriába sorolhatjuk őket. Szőlőfajták szerint is érdemes néhányat kiemelni, így külön említést érdemel a Bikavér, a Cabernet Franc, a Cabernet Sauvignon, a Chardonnay, az Irsai Olivér, a Merlot, a Pinot Noir, vagy a Sauvignon Blanc. Mindezeken felül nagy népszerűségnek örvendenek a házasított, azaz kevert Cuvée borok, amelyek legalább két különböző szőlőfajta felhasználásával készülnek.

A hagyományosan készített szőlőborokon túl, a méltán népszerű gyümölcsborok is kiemelt helyet foglalnak el egy minőségi borkínálatban. A kiváló minőségű magyar pincészetek borai mellett természetesen más bortermelő országok, mint például Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, vagy éppen az új világi borok termelőinek számító Chile, USA, vagy Új-Zéland vidékeiről származó tételek is megtalálhatók kínálatunkban.

Bővebben
Ár
401913499
Márka
Válassz márka
Árkategória
Válassz árkategóriát
Szín
Válassz színt
Jelleg
Válassz jelleget
Szőlőfajta
Válassz szőlőfajtát
Kategória
Válassz kategóriát

Mind a(z) 6 találat megjelenítve