whisky

A whisky kapcsán sokak számára talán a legelső kérdés az írásmód. Míg a skótok és kanadaiak a whiskynek írják, addig az írek és amerikaiak a whiskey mellett tették le voksukat. Írhatjuk bárhogyan, a whisky lényege a világ minden területén ugyanaz.

A whiskey egy olyan égettet szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával készül, majd többnyire tölgyfából készült fahordóban érlelik, változó időtávon keresztül. A készítéshez használt gabonafélék sora egészen változatos. Általában árpa, árpamaláta, búza, kukorica, rozs vagy rozsmaláta felhasználásával kezdődik az érlelési folyamat. Alapanyagtól függően létezik külön maláta whisky, illetve gabona whisky. Amennyiben a lepárlást egyetlen lepárló végzi, singel grain és single malt kategóriáról beszélhetünk. A blended, azaz kevert whiskyk esetében a lepárlást több helyen végzik és így keverik ki a kívánt ízt. Népszerű whiskyféle még a bourbon, ami az amerikaiak, legalább 51%-ban kukoricát tartalmazó itala. Ugyanígy óriási szerepet játszik a végső íz kialakulásában a hordó, ami szintén sokféle típust határoz meg, elég csak a single cask és single barrell eljárásokra gondolni.

A whiskyk sora egészen hosszú, és talán egy élet sem elég minden márka összes termékét végig kóstolni.  Áruházunkban nem csak a népszerű skót, kanadai, ír és amerikai whisky márkák találhatók meg, hanem méltán kedvelt japán és egyéb országokban működő üzemek termékei is. A nagyüzemi italok mellett, igazi különlegességekkel is igyekszünk folyamatosan színesíteni whisky kínálatunkat, így bárki megtalálhatja a számára megfelelő tételt.

 

whisky

A whisky kapcsán sokak számára talán a legelső kérdés az írásmód. Míg a skótok és kanadaiak a whiskynek írják, addig az írek és amerikaiak a whiskey mellett tették le voksukat. Írhatjuk bárhogyan, a whisky lényege a világ minden területén ugyanaz.

A whiskey egy olyan égettet szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával készül, majd többnyire tölgyfából készült fahordóban érlelik, változó időtávon keresztül. A készítéshez használt gabonafélék sora egészen változatos. Általában árpa, árpamaláta, búza, kukorica, rozs vagy rozsmaláta felhasználásával kezdődik az érlelési folyamat. Alapanyagtól függően létezik külön maláta whisky, illetve gabona whisky. Amennyiben a lepárlást egyetlen lepárló végzi, singel grain és single malt kategóriáról beszélhetünk. A blended, azaz kevert whiskyk esetében a lepárlást több helyen végzik és így keverik ki a kívánt ízt. Népszerű whiskyféle még a bourbon, ami az amerikaiak, legalább 51%-ban kukoricát tartalmazó itala. Ugyanígy óriási szerepet játszik a végső íz kialakulásában a hordó, ami szintén sokféle típust határoz meg, elég csak a single cask és single barrell eljárásokra gondolni.

A whiskyk sora egészen hosszú, és talán egy élet sem elég minden márka összes termékét végig kóstolni.  Áruházunkban nem csak a népszerű skót, kanadai, ír és amerikai whisky márkák találhatók meg, hanem méltán kedvelt japán és egyéb országokban működő üzemek termékei is. A nagyüzemi italok mellett, igazi különlegességekkel is igyekszünk folyamatosan színesíteni whisky kínálatunkat, így bárki megtalálhatja a számára megfelelő tételt.

 

Bővebben
Ár
299157199
Márka
Válassz a gyártók közül
Származási ország
Válassz országot
Típus
Válassz típust
Érlelési idő (év)
Válassz érlelési időt

1–16 termék, összesen 483 db